Розважаючись – навчайся


Розважаючись – навчайся

В Україні стартував ІІ-й сезон унікального інтернет-проекту для учнів та шкіл України «skooltv for love life», в основу якого покладено пріоритет просування здорового способу життя і харчування, а також підвищення фінансової грамотності учнів, їх батьків та вчителів під загальним гаслом «Люби життя».

За умовами проекту, учні знімають відео на теми: про свої таланти та вміння, про сім’ю, рідну школу, своє місто або село, після чого проходять 2 нескладних онланй-тести з фінансової грамотності та на знання правил здорового харчування. 

Під час І-го сезону конкурсу, який тривав у 2012-2013 роках, було завантажено більш як 4000 відеокліпів, зареєструвалося більш ніж 136 тисяч користувачів. Підлітки та дорослі голосували за відеокліпи, відповідаючи на питання фінансового тесту 394070 разів.

Тест з фінграмотності було розроблено за допомогою USAID FINREP, а загальні відповіді на них викладено у підручнику «Фінансова грамотність», який можна скачати на сайті www.skooltv.com. Онлайн-тест з правил здорового харчування було розроблено  компанією «Данон-Україна», яка прагне у своїй корпоративній місії сприяти продовженню середньої тривалості життя українців на 5 років.

Ідея творчого змагання серед школярів через створення відео кліпів та проходження онлайн-тестів (з фінграмотності та здорового харчування) сприятиме різносторонньому розвитку особистості, розвиткові сучасних навиків використання інтернет-технологій та соціальних медіа, поширенню соціальних та благодійних ініціатив.

Спонсор проекту та Голова «Ради конкурентоспроможності України» Ю. Полунєєв вважає, що майбутньому поколінню корисну інформацію та суспільні ініціативи потрібно доносити доступно і ненав’язливо, стимулювати школярів до самоосвіти, до питань сімейних фінансів та зваженого вибору майбутньої професії. Тому організаторами проекту «skooltv for love life» разом із корпоративними парнтерами було обрано популярну форму відео конкурсу в інтернеті для поширення корисних соціальних та корпоративних ініціатив, масової фінансової грамотності та  принципів здорового образу життя. Розважаючись – навчайся! 

Інтернет-проект «skooltv for love life» триватиме до 25 травня 2014 року у 4 етапи. Можливість взяти участь в ньому має кожний учень. Детальна інформація на сайті проекту skooltv.com., info@skooltv.com, skooltv@finnet.info, тел.: +38 (044) 353-07-82


Похожие статьи:
Комментарии к статье: