Coca-Cola: це технологія успіху!

Новости Xvatit.com » Новости | Просмотров: |
Coca-Cola: це технологія успіху!

Мабуть, якщо запитати читачів порталу xvatit.com про те, який напій вони люблять понад усе, однозначним лідером серед інших стане Coca-Cola. Авжеж, продукт був придуманий аж у 1886 році і з того часу встиг завойовувати позиції лідера у 206 країнах світу.
Журналіст сайту xvatit.com вирішив дізнатися про секрет успіху бренду, поспілкувавшись з працівниками компанії «Кока-Кола Україна» – директором зі зв’язків з громадськістю Олесею Жулинською та менеджером зі зв’язків із засобами масової інформації Ольгою Чумак.

Кока - кола

Xvatit: Добрий день! Наскільки мені відомо, крім того, що компанія «Coca-Cola» є виробником різноманітних напоїв, вона займається іншими проектами. Якими саме?

Олеся: Зараз, крім просування нашого бренду, одне із основних завдань компанії полягатиме в підготовці до Євро-2012, тому що ми є одним із генеральних, тобто найбільших, спонсорів. В першу чергу, будемо працювати над популяризацією іміджу країни усередині самої країни, в планах – залучення людей до соціальної роботи. Ми українці –досить специфічні люди. До свята починаємо готуватися тоді, коли чітко знаємо, що вже завтра прийдуть гості. З боку компанії ми розпочинаємо підготовку до проектів, пов’язаних з ЄВРО 2012 вже зараз.
Разом з тим, навіть говорячи про ЄВРО, ми будемо дотримуватись основних напрямків соціальної відповідальності Компанії, які підтримуються та розвиваються в усіх країнах, де працює наша компанія – це відповідальне ставлення до довкілля; це розвиток активного способу життя та увага до таких соціальних проблем суспільства як боротьба зі СНІДом; підтримка «Спеціальної Олімпіади», що опікується людьми з ментальними вадами; допомога різним благодійним проектам.
Існує така організація, як Coca-Cola Foundation – це американський фонд, що виділяє кошти суто на благодійність. Саме завдяки цим грантам фінансується багато проектів на підтримку активного способу життя, екології та освіти. Скажімо, один з українських проектів, що фінансується цим фондом – це спільний проект Компанії «Кока-Кола Україна» та фонду Братів Кличків, завдяки якому в різних регіонах України ми будуємо спортивні майданчики.

Xvatit: Спортивні майданчики для дітей?

Олеся: Так, наразі вже маємо 86 майданчиків по всій Україні, наголошую, що вони будуються саме в проблемних місцях – маленьких містечках, наприклад. Пам‘ятаю, ми їздили в Полтавську область, невеличке село, в якому маленька школа і єдиний майданчик, де можна посидіти. Для дітей це місце було як півсвіту, єдине місце для зустрічей і розваг.

Кока - кола

Xvatit: А екологічні проекти в чому полягають?

Олеся: Існує декілька проектів, розроблених для збереження природи, де ми також маємо грант, та і самі вкладаємо гроші в це. Працюємо з Українським Орнітологічним Товариством, з яким збираємося прибирати береги Чорного моря та організовувати для дітей екологічні табори.

Xvatit: А як молоді потрапити до екологічних таборів?

Олеся: Потрібно заповнити спеціальну анкету на сайті Українського Товариства Охорони Птахів. А щодо обізнаності про наші проекти в цілому та можливості до них долучитись, то, як я розумію, читачі сайту xvatit.com – сучасна, прогресивна молодь, яка вміє користуватися Інтернетом. А у Всесвітній мережі безліч наших прес-релізів та інформації про наші проекти. Зрозумійте, ми не піаримо наші соціальні програми, не вивішуємо великі реклами, не крутимо ролики на телебаченні. Навіщо? Добра справа ніколи не має про себе кричати.
Ось зараз ми підтримуємо заповідник Асканію Нову. Коли люди приїжджають туди, вони можуть побачити нашу емблему і вже знають про нашу підтримку.
Протягом 18 років ми співпрацюємо з благодійним фондом «Приятелі Дітей». Спільно з року в рік ми створюємо приємні моменти для дітей із сиротинців.
Ми не влаштовуємо ПР-кампанії благодійних проектів. Ми вважаємо, що краще допомогти тим, хто потребує цієї допомоги, ощасливити хай навіть 30-40 осіб, ніж витрачати кошти на розповіді про те, що благочинного і як було зроблено.

Coca-Cola

Xvatit: Громадським організаціям можна звертатися по допомогу до Coca-Cola?

Олеся: Звісно, все охопити ми не зможемо, адже перш за все займаємося просуненням бренду Coca-Cola, а не забезпеченням допомоги благодійним організаціям. Проте, як я вже зазначала, ми маємо досвід популяризації активного способу життя, екологічних та освітніх програм. Наприклад, та ж сама «Книгоманія» - фестиваль дитячого читання, який щорічно проходить в рамках книжкового форуму у Львові. Під час цього фестивалю діти демонструють свою любов до читання на противагу сидінню перед комп’ютером. Ми підтримуємо цей проект не лише фінансово, але й спільно з організаторами придумуємо різні активації для дітей, як то пізнавальний квест. Ми не є просто донорами, ми є частиною проекту.
Зараз в соціальних мережах можна побачити новий проект, який ми здійснюємо спільно з Фондом Олени Пінчук «АнтиСНІД» – спрямований на просування активного способу життя і взагалі на пошук якоїсь альтернативи стереотипу «СНІД – кінець життя».
Є дуже багато маленьких проектиків, про які ми мало розказуємо, але за ними стоїть реальна допомога.

Coca-Cola

Xvatit: З якими урядовими організаціями ви співпрацюєте?

Coca-Cola

Ольга: З урядовими організаціями співпрацюємо на рівні створення та реалізації якихось спільних проектів. Дуже пам’ятним прикладом такої співпраці став Олімпійський пробіг у Києві (перед Олімпіадою в Афінах). Для нашого міста подія була вкрай важлива і Компанії Кока-Кола, як партнеру цієї події світового масштабу, треба було активно співпрацювати з Міською владою, відділом з питань фізичної культури та спорту на предмет організації спільних офіційних заходів. Зрештою, вийшли жваві прес-конференції та цікаві події. А зараз, як казала, вже Євро-2012 на порозі...

Xvatit: В рамках спеціального дослідження сайту Xvatit.com «Бон Аппетіт», хотілося б поговорити про якість продукції «Coca-Cola», про його конкурентні переваги порівняно з іншими напоями.

Ольга: Український ринок солодких напоїв є по-суті унікальним, тому що такої кількості локальних виробників, як у нас, певно, немає ніде у світі. Кожен виробник прагне забезпечити якість своєї продукції, ми не можемо сказати, добра вона чи ні, тому що це сфера відповідальності кожного конкретного виробника. Ми можемо відповідати лише за свою продукцію нашої компанії.
Крім того, що наша продукція відповідає всім українським стандартам, Компанія Кока-Кола ще має свою єдину систему якості (для всіх 206 країн світу, де продається Кока-Кола) і вимоги цієї системи є набагато вищі, ніж локальні. Безумовно, український завод, що випускає Кока-Кола, проходить регулярні перевірки, передбачені українськими нормами, проте на ньому регулярно відбуваються й суто внутрішні перевірки та аудити, до яких ставлення надзвичайно серйозне. Бренд великий, тут не ризикують.

Coca-Cola

Xvatit: Що на самій пляшці доводить, що це якісна продукція? На що треба звертати увагу, читаючи етикетку?

Ольга: Спершу треба звертати увагу не на пляшку, а на бренд, який має бути відомим. Великий виробник не може дозволити собі схибити.
В Україні існує проблема, яка полягає в тому, що люди етикетку не вивчають і не звертають на неї уваги. Скажімо, на нашій пляшці є значок міжнародної сертифікації ІSО, що є гарантом безпеки продукції. Українським споживачам варто себе освічувати і дізнаватися про види сертифікацій.

Xvatit: Отже, якщо на пляшці з іншим напоєм немає сертифікації, є сумніви щодо якості напою?

Ольга: На це треба звертати увагу, адже етикетка – документ продукту, вона затверджується Держстандартом і просто так вийти не може.
Безумновно, чим більше інформації є на етикетці, тим більше відповідей на питання щодо складу продукту може отримати споживач. Етикетку також треба вміти читати – на першому місці вказується інгредієнт, вміст якого в продукті найбільший. Візьмемо нашу пляшку – перше слово в переліку інгредієнтів – артезіанська вода, тобто, це означає, що основну частину напою Coca-Cola займає саме цей продукт.
До речі, у нас власні свердловини, і з видобутої води напої ТМ Coca-Cola ми виготовляємо на місці.

Coca-Cola

Xvatit: Тобто це відповідальність виробника – максимально розказати про свій продукт на етикетці?

Ольга: Абсолютно вірно!

Интервью: Юлия Майок

Похожие статьи:
Комментарии к статье: