фоторедактор онлайн фотошоп онлайн игры онлайн

Як вибрати університет в Словаччині

університет в словаччиніуніверситет в словаччині

 

Вибір університету, незалежно від країни навчання, це важливе рішення, яке потребує ретельного вивчення та аналізу. Якщо абітурієнт визначив, що хоче навчатися саме у Словаччині, пропонуємо декілька кроків, які допоможуть йому у цьому виборі.

Визначтеся з пріоритетами

Яку спеціальність ви хочете вивчати? Добре, якщо абітурієнт знає та усвідомлює, чим хоче займатися. Якщо подобається декілька напрямів та важко визначитися, є декілька цікавих лайфхаків:

 

• пройти тести з профорієнтації;

• вибрати факультет, де навчають мислити, наприклад, філософський;

• вибрати факультет, де потенційно можна зав’язати важливі знайомства.

Навіть, якщо в майбутньому ви ніколи не будете працювати за фахом, вміння мислити допоможе опанувати будь-яку професію самостійно, а зв’язки – знайти контакти для працевлаштування чи відкрити власну справу.

Дослідіть університети

Складіть список університетів, які відповідають вашим пріоритетам. Відвідайте їх веб-сайти університетів, щоб отримати інформацію про програми, процес вступу, стипендії та інше. Прочитайте відгуки студентів про різні університети та відвідайте дні відкритих дверей, якщо це можливо.

Найкращими університетами Словаччини вважаються:

• Університет Коменського — найстаріший та найвідоміший, пропонує широкий спектр програм у галузі гуманітарних, природничих та суспільних наук;

 

• Економічний університет — один з найкращих у Центральній та Східній Європі;

 

• Словацький технічний університет — пропонує інженерні та технічні програми світового рівня;

 

• Медичний університет — один з провідних університетів Словаччини;

 

• Вища школа музичної майстерності — готує професійних музикантів та виконавців;

 

• Пряшівський університет — третій за величиною університет Словаччини з широким спектром програм;

 

• Технічний університет в Кошице — пропонує програми в галузі інформаційних технологій, електроніки, кібернетики та телекомунікацій;

 

• Університет Павла Йозефа Шафарика — відомий своїми науковими дослідженнями світового рівня;

 

• Жилінський університет — визнаний як найкращий транспортний ВНЗ в Європі.

 

Це лише деякі з багатьох провідних університетів Словаччини. З таким різноманіттям варіантів кожен абітурієнт обов'язково знайде «вищ», який відповідає його потребам та інтересам. 

Подайте заявку

Кожен університет має власні вимоги та терміни подачі заявок. Переконайтеся, що ви уважно прочитали інструкції та надали всю необхідну документацію. Вам може знадобитися перекласти свої документи словацькою мовою. Не забудьте подати заявку на отримання студентської візи, якщо ви не громадянин ЄС. 

Підготуйтеся до переїзду

Знайдіть житло. Оформіть медичну страховку. Вивчіть словацьку мову. Добре, якщо за півроку-рік абітурієнт відвідає Словаччину та університет, куди планує вступати. Це дозволить на місці вирішити багато питань з проживанням, можливим пошуком роботи та легше адаптуватися після вступу.

Куди звертатися по допомогу зі вступом у ВНЗ Словаччини

Компанія Educate Agency понад вісім років допомагає українським студентам зі вступом у вищі навчальні заклади Словаччини та Чехії. Наприклад, у Чехії є можливість перед вступом навчатися рік у мовній школі у місті Прага.

Фахівці компанії пропонують повний супровід абітурієнта з моменту вибору вищу та подачі заявки, до зустрічі у Словаччині, заселенні та отриманні візи. Багатий досвід, власні філіали у країнах, а також додаткові послуги, на кшталт, мовних онлайн-курсів за словацької дозволяють підготувати абітурієнта до вступу та допомогти йому легко інтегруватися у новій країні. Більше інформації можна знайти на офіційному сайті компанії.  

 

 

 


(голосов: 1)
Похожие статьи:
Комментарии к статье:
ИНТЕРЕСНОЕ:
ПОПУЛЯРНЫЕ: