фоторедактор онлайн фотошоп онлайн игры онлайн

Обери власне майбутнє


Обери власне майбутнє

Квітень – гаряча пора для абітурієнтів та випускників бакалаврату, що шукають собі достойний виш, якому можна довірити власне майбутнє. 

Як не помилитися з вибором і навіщо продовжувати навчання після отримання освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» розповість декан факультету міжнародних відносин Київської гуманітарної академії Марчук Валерій Петрович.

МарчукЯк ми знаємо, сучасні студенти починають працювати вже з перших курсів навчання, і отримуючи диплом «бакалавра», вже мають чималеньке резюме і практичні знання. Чи варто таким дітям продовжувати навчання на магістратурі чи, можливо, треба зосередитись на власній кар’єрі? 

Диплом бакалавра – як недоспівана пісня. Потрібно рухатись далі. Існує класифікатор професій, який визначає де та на яких посадах може працювати людина. Бакалавр ніколи не зможе вступити до аспірантури, захистити кандидатську дисертацію, не обійме посаду аналогічну спеціалісту чи магістру. 

Я однозначно рекомендую всім отримати повну вищу освіту, тобто освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліста чи магістра.

Навчання краще продовжувати у рідному виші чи варто вступати на магістратуру до іншого навчального закладу? 

Нічого з цього приводу не буду радити, але хочу сказати, що більшість наших студентів залишаються у рідному виші на магістерську програму. Є в українців прислів’я «добре там, де нас немає». Намагайтесь уникати подібних помилок. У рідному виші і атмосфера знайома, і колектив, і викладачі. 

А як бути зі школярами? Як їм правильно обирати виш і на що звертати увагу? 

Я рекомендую абітурієнтам спілкуватися зі студентами вишу, знаходити їх в соціальних мережах і розпитувати про все, що цікавить. На відміну від викладачів та деканату, студенти не заангажовані і розкажуть всю правду про виш. 

Крім того, рекомендую дивитися на загальні показники навчального закладу, особливо на працевлаштування випускників. Що стосується факультету міжнародних відносин Київської гуманітарної академії, то понад 37 % наших випускників працюють у державних структурах за фахом, зокрема в Міністерстві закордонних справ України, Міністерстві оборони України, Міністерстві економіки України, профільних Комітетах Верховної Ради України, Президії Академії Наук України, Секретаріаті Кабінету міністрів України, Управлінні зовнішніх зв’язків МВС України, Міністерстві культури України, Адміністрації Президента України тощо. Понад 15% випускників – науковці, аспіранти та викладачі вузів. Майже 48% випускників працюють консультантами в політичних партіях, громадських організаціях, помічниками народних депутатів України, в іноземних посольствах та представництвах міжнародних організацій, бізнесових структурах.

КГУ.jpg

Чим ще пишається Академія? 

Ми один з перших вузів, приватної форми власності, в Україні, де було розпочато вивчення норвезької мови. Це був 1999 рік і норвезька вивчалась факультативно. Після того, як ми досягли певного рівня, ми запросили Надзвичайного і Повноважного посла Королівства Норвегії Йостейна Бернхардсена, який був вражений тим, наскільки добре наші студенти володіють норвезькою мовою. Згодом норвезька мова отримала статус другої іноземної мови, поряд з німецькою, французькою та іспанською мовами.

Невдовзі нам запропонували відібрати кращих студентів до норвезьких літніх шкіл, які функціонують при норвезьких університетах. Після конкурсних випробувань наші студенти могли протягом двох місяців навчатися безкоштовно, на стипендії. 

На досягнутому ми не зупинилися. У 2010 році між нашим вузом та Норвезьким інститутом району Бюскерют було підписано спільний меморандум про співпрацю. Тепер студенти Академії мають можливість безкоштовно навчатися на факультеті прав людини та мультикультуралізму на дворічній магістерській програмі норвезького вишу. 

У серпні 2010 року двоє студенток Академії вступили на навчання за магістерською програмою, яку успішно закінчили в червні 2012року. У 2012 році семеро випускників Академії вступили до Інституту Бюскерют і в червні цього року виходять на державну атестацію та захист магістерських робіт.

Юлія Майок


Похожие статьи:
Комментарии к статье:
ИНТЕРЕСНОЕ:
ПОПУЛЯРНЫЕ: